Residentie

Onze belangrijkste dienst is het begeleiden van hooggekwalificeerde ondernemers en investeerders zoals u door het complexe maar zeer lonende proces van het verkrijgen van een tweede verblijfplaats.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Dubbele Verblijfsvergunningen

Onze kernbelofte is om hooggekwalificeerde ondernemers en investeerders te helpen bij het navigeren door het complexe en lonende proces van het aanschaffen van tweede eigendommen. Waarom is een tweede verblijfsvergunning de hoeksteen van onze dienstverlening? Omdat de aanschaf van een extra woning niet slechts als een middel tot een doel moet worden gezien; het moet eerder worden gezien als een investering met meerdere voordelen die veel verder gaan dan gemak. Het bezitten van een tweede woning biedt meer veiligheid en stabiliteit in één gebied dan het misschien in een ander zou doen – een tweede verblijfsvergunning kan levens werkelijk transformeren en biedt financiële, persoonlijke en professionele voordelen die veel verder gaan dan puur gemak.

Wees duidelijk: het verwerven van een tweede verblijfsvergunning is geen universele oplossing of een onmiddellijke aankoopbeslissing.

Wereldwijde Levensstijl

Een tweede verblijfsvergunning is niet zomaar een visum; het is een deur naar de wereld. Of u nu wilt wonen, werken of met pensioen gaan in een ander land, het verkrijgen van een tweede verblijfsvergunning is de fundamentele stap om die droom waar te maken.

Fiscale Optimalisatie

Een tweede verblijfsvergunning is niet synoniem met fiscale woonplaats, hoewel het de basis daarvoor legt. Zodra u een verblijfsvergunning heeft, opent u de mogelijkheid voor slimmere fiscale planning, waardoor nieuwe wegen voor vermogensbehoud ontstaan.

Vermogens- en Risicospreiding

Door deel te nemen aan sommige verblijfsprogramma’s, wordt u vaak uitgenodigd of soms verplicht om te investeren in uw nieuwe thuisland. Dit is niet slechts een vereiste, maar een kans om uw investeringsportefeuille geopolitiek te diversifiëren, waardoor uw vermogen wordt geïsoleerd van economische volatiliteit.

Een Verblijfsvergunning, Fiscale Verplichtingen of Voordelen

Heeft u gehoord dat slechts één dag per jaar in Panama verblijven fiscale voordelen kan opleveren? Helaas niet. Een verblijfsvergunning geeft u eenvoudigweg het recht om daar te wonen; het maakt u daar niet fiscaal inwoner.

Hoe Wordt u Fiscaal Inwoner?

Het kan ingewikkeld zijn om te bepalen of u als fiscaal inwoner van een bepaald land wordt beschouwd. Afhankelijk van de regelgeving van dat land, kunnen sommige landen u als fiscaal inwoner beschouwen na slechts één of twee dagen verblijf, terwijl andere mogelijk 30 dagen of meer vereisen. Westerse landen hebben meestal specifieke regels met betrekking tot deze kwestie.

De Sweet Spot: Laag- of Geen-Belastinglanden

MKBrecht.nl zorgt ervoor dat uw bedrijf voldoet aan de belastingwetgeving van de VAE.

Opmerking: Zelfs als uw inkomsten afkomstig zijn van buiten een hoogbelastingsland, zoals het bezit van onroerend goed in het VK en het daar verdienen van inkomen, moeten daar nog steeds belastingen worden betaald, zelfs als uw fiscale woonplaats ergens anders ligt.

Alles tezamen

MKBrecht.nl maakt het verkrijgen van een tweede verblijfsvergunning eenvoudig door alle onzekerheden weg te nemen en op maat gemaakte oplossingen te bieden die aan uw individuele behoeften voldoen. Wij nemen de zorgen weg, zodat u kunt genieten van een belonende levensstijl en financiële vrijheid!

Het Team

Ons brede scala aan expertises stelt ons in staat om een team samen te stellen dat specifiek is toegespitst op het belang van het bedrijf of organisatie. Daarbij houden we rekening met lokale en internationale wet- en regelgeving, taalvereisten en benodigde specifieke kennis. Onze cliënten ervaren dat wij gedurende het gehele proces steeds hun bedrijfsbelangen behartigen.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips