Voedsel en warenpraktijk

Met onze brede expertise binnen het transportrecht bedienen we cliënten in uiteenlopende sectoren. Van MKB, beursgenoteerde bedrijven en internationale ondernemingen tot non-profit. We bieden juridische adviezen op alle niveaus, van boardroom tot individuele stakeholder. Kenmerkend voor onze dienstverlening zijn de hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en verdieping in specialismen.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Voedsel en warenpraktijk

De voedsel- en warenpraktijk is een verzameling van verschillende wetgeving ter garantie van de kwaliteit van voedsel en waren ten behoeve van de consument. Door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en de Europese Commissie wordt toezicht gehouden op deze verschillende regels en handhavend opgetreden.

Levensmiddelen moeten voldoen aan de eisen uit onder meer de Warenwet. De eisen hebben voornamelijk betrekking op de hygiëne en etikettering. Producten moeten een Europese CE-markering hebben als bewijs van conformiteit met Europese regelgeving. Wij begeleiden bedrijven over zaken als productaansprakelijkheid, inspectie door toezichthouders en handhavingsprocedures. Ook zijn wij in te schakelen voor compliance-checks.

Wij hebben een ervaren team van advocaten en juristen op het gebied van de voedsel- en warenpraktijk. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Het Team

Al onze juristen en advocaten beschikken over brede kennis van de voedsel- en warenwetgeving. Daarnaast hebben zij zich gespecialiseerd in een of meerdere aandachtsgebieden binnen de voedsel- en warenpraktijk. Meerdere aandachtsgebieden hebben we ondergebracht in verschillende praktijkgroepen. Elke advocaat maakt op basis van zijn of haar specialisme(n) deel uit van een of enkele praktijkgroepen. Cliënten kunnen per zaak direct bij de juiste praktijkgroep terecht. Hier worden zij bijgestaan door de voor de zaak meest geschikte advocaat of jurist. Waar nodig betrekken we daarbij de expertise en ervaring van onze collega-specialisten uit andere praktijkgroepen.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips