Auteursrecht / copyright

Met onze brede expertise over het Auteursrecht bedienen we cliënten in uiteenlopende sectoren. Daarbij geven wij juridisch advies aan het MKB, maar ook aan beursgenoteerde bedrijven en internationale ondernemingen. Onze dienstverlening wordt gekenmerkt door de hoge kwaliteit, specifieke kennis en betrouwbaarheid.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Auteursrecht

Het auteursrecht beschermt een voortbrengsel op geschrift, audio of visueel zoals foto’s en video’s en werken van wetenschap of kunst. Het auteursrecht ontstaat van rechtswege; dat wil zeggen dat het gemaakte werk niet hoeft te worden geregistreerd of ingeschreven om het auteursrecht te kunnen uitoefenen tegenover anderen. Het auteursrecht beschermt tegen ongeoorloofd kopieergedrag van anderen. Om bescherming te genieten moet het werk onder andere origineel zijn, dat wil zeggen een eigen karakter hebben en persoonlijk op de maker te herleiden zijn. Het werk moet bovendien als voortbrengsel van de geest identificeerbaar zijn. Wij hebben ruime ervaring met schadevergoedingsvorderingen uit hoofde van het auteursrecht.

Copyright wordt doorgaans aangegeven met het welbekende copyright-teken ©. Copyright is echter precies hetzelfde als auteursrecht. In Nederland is een copyright-teken dus niet nodig om auteursrechtelijke bescherming te genieten. Immers ontstaat het auteursrecht na de creatie van het werk van rechtswege (vanzelf).

Zijn er vragen over het auteursrecht? Neem contact met ons op.

Het Team

Al onze juristen en advocaten beschikken over brede kennis van het auteursrecht. Daarnaast hebben zij zich gespecialiseerd in een of meerdere aandachtsgebieden binnen het intellectueel eigendomsrecht. Meerdere aandachtsgebieden hebben we ondergebracht in verschillende praktijkgroepen. Elke advocaat maakt op basis van zijn of haar specialisme(n) deel uit van een of enkele praktijkgroepen. Cliënten kunnen per zaak direct bij de juiste praktijkgroep terecht. Hier worden zij bijgestaan door de voor de zaak meest geschikte advocaat of jurist. Waar nodig betrekken we daarbij de expertise en ervaring van onze collega-specialisten uit andere praktijkgroepen.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips