Juridische Zaken

Neem geen risico’s en laat je juridische documenten controleren

Juridische documenten vormen nog steeds de basis van alle transacties die je als ondernemer doet. Of het nu gaat om algemene voorwaarden, een huurkoopovereenkomst of een licentieovereenkomst: je hebt maar beter je schaapjes op het droge. Wij zien nog te vaak gedateerde of foute juridische documenten verschijnen. Om nog maar te zwijgen van ongunstige documenten die zakenpartners in je handen schuiven. Neem daarom geen risico en laat je juridische documenten controleren door MKBrecht.nl.

Ontvangen contract laten beoordelen

Wel vaker schotelt de tegenpartij even een contractie voor. Het gaat vaak om standaardovereenkomsten die al langer door de onderneming worden gebruikt. Dit houdt natuurlijk risico’s in. Enerzijds ben je niet zeker of die overeenkomst wel juridisch correct is, maar anderzijds moet je natuurlijk ook weten dat het niet automatisch in je voordeel is opgesteld. Vaak lijken ze niet helemaal te passen bij de overeenkomst en het doel dat je voor ogen had. Daarom raden wij aan om het contract aan een van onze juristen voor te leggen. Wij identificeren je verwachtingen en wensen en gaan na in welke mate de overeenkomst daaraan voldoet. Eventuele risico’s en gevaren leggen we netjes bloot. Wil je een tegenvoorstel doen en het contract laten aanpassen? Dan doen we het nodige.

Oude documenten laten controleren

Wat jaren terug een goede overeenkomst was, hoeft dat vandaag niet meer te zijn. Wetten wijzigen voortdurend en onder het zog van Europa kregen het privacy- en consumentenrecht steeds nadrukkelijker vorm. Niet enkel wijzigen de wetten, ook de interpretatie door de rechter is niet altijd gelijklopend. Gek is dat niet want rechters houden natuurlijk rekening met de tijdsgeest. Dat is ook wat je overeenkomsten moeten doen. Ook hier loop je allerhande risico’s, bijvoorbeeld omdat je oude overeenkomst geen rekening houdt met hedendaagse IT-gevaren en je hierdoor wel eens tegen pijnlijke schadeclaims kan aanlopen. Wanneer je nog steeds dezelfde overeenkomst gebruikt als tien jaar geleden, is het echt wel tijd om die even te laten nakijken. Ook hier kijken we alles nauwgezet na en voeren we indien nodig aanpassingen door.

Eigen documenten of sjablonen laten controleren

Heb je een sjabloon van het internet geplukt en het op maat van je bedrijf aangepast? Aan dergelijke knip-en-plakcontracten kleven meestal enkele risico’s. Het gaat vaak om oude documenten die al langer op het internet circuleren en verschillende keren werden aangepast. Bovendien weet je helemaal niet wie het opstelde. Een advocaat met jarenlange ervaring, een boekhouder met beperkte juridische kennis of een ijverige student? Wie zal het zeggen? Bovenstaande risico’s komen hier veelvuldig terug en een gerichte juridische controle is broodnodig.

Controle door geschoolde en ervaren juristen

Bij MKBrecht.nl rekenen we enkel op geschoolde juristen met gedegen ervaring in hun vakgebied. Bij ons vind je geen studenten, maar wel juristen en advocaten met specialisaties in ondernemingsrecht, ICT-recht, privacyrecht, energierecht en bestuursrecht. Onze nadruk op kwaliteit gaat daarbij nooit ten koste van onze visie. Daarom leggen we juridische termen graag uit zodat je steeds weet waar je aan toe bent. Onze scherpe en transparante prijzen zijn steeds glashelder. Het laten nakijken van juridische documenten kan bij ons al vanaf 99 euro, zonder dat je addertjes onder het gras hoeft te vrezen.

Laat je documenten nakijken door MKBrecht.nl. Bel ons, plan een gratis intakegesprek in of stuur ons een e-mail. Dan helpen wij je verder om veilig te ondernemen.


MKBrecht.nl Bedrijfsjuristen & Advocaten

Met onze brede expertise binnen onze praktijkgebieden bedienen we cliënten in uiteenlopende sectoren. Van MKB, beursgenoteerde bedrijven en internationale ondernemingen tot (semi-)overheden en non-profit. We bieden juridische adviezen op alle niveaus, van boardroom tot individuele medewerker. Kenmerkend voor onze dienstverlening zijn de hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en verdieping in specialismen.

Op zoek naar:


Meer weten over onze dienstverlening? Bel 085 25000 44

  • Wij werkten o.a. voor:
  • MKBrecht.nl partner
  • MKBrecht.nl partner
  • MKBrecht.nl partner
  • MKBrecht.nl partner

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips